Bröllopsinbjudan...Hur många? Vem?

2 kommentarer
Ja sen kom vi till det här med inbjudan. Eftersom vi har pratat några år om bröllop har man haft lite olika idéer om hur inbjudan kan se ut. Det enda jag visste var att jag skulle åtminstonde skulle fixa korten själv på något vis. 
Nu hade vi tur att Jaime hade börjat på nytt jobb och hade tillgång till bra utskrift på bra papper som gjorde att vi vann tid än om jag skulle gjort allt själv för hand.
 
Nu designa jag kortet på datorn och en på Jaimes jobb hjälpte till att få ut korten på det sättet vi ville. 
Sen blev det för oss bara att klippa till och ha omslag runt och skicka iväg. 
 
 
Vi kom framtill att vi ska ha gynning tema eftersom vi gillar hennes prosecco och tavlor och design. Därmed kom färgvalet ljusblått och ljusrosa. Men jag hade även tankar om att ha bröllopet i vitt, grått eller i guld som jag gillar. 
 
Vi kommer ha Gynning servetter till dukning, hennes prosecco till Mingel och sedan färgtemat ljusblå/ljusrosa. 
 
Åter till inbjudan...
 
Hur många ska vi bjuda ungefär? Jag tänkte runt 70...Jaime tänkte sig runt 85... Vi kom överens om ca 80 gäster... men som så smått steg emot 85-90 st bjudna
 
 
. Det fick bli en del kompromissor. Att tänka på vem man ska bjuda har nog hittills varit det "jobbigaste" eller krävts flest diskussioner för mig och Jaime ;) Annars har det flytit på bra. 
 
Vi har fått bjuda familj/släkt o närmsta vänner men sen vart drar man gränsen? respektive eller ej om man inte träffat dem... massor med beslut. Vi bjöd. Vsste att några skulle tacka nej och hade då de som vi med ville bjuda som vi fick chans skicka ut till när någon tacka nej exempel min farmor som har svårt ta sig upptill stockholm. 
 
Vi har därmed skickat ut inbjudan i omgångar tre första omgångarna omfattade flest och främst familj, släkt och vänner som inte bor i stockholm. Sedan har det blivit två omgångar till med inbjudningar. Vi har bjudit närmsta familjen/släkten och gamla som nya vänner. Mest av min släkt då J:s släkt bor i Spanien/Peru men det har blivit mestadels av J;s vänner!  De flesta som tackat nej är av mina vänner men jag förstår, samtidigt trist. Man tappar lite kontakten när man bor så långt från varandra och man börjar skapa sig egna familjer. 
 
Vi är iallafall väldigt nöjda med våra inbjudningar och att vi kunnat bjud så många som vi kunnat. Vi har en gräns att förhålla oss till och det är max 85 till lokalen och ca 10 tackat nej som gjort att vi kunnat bjuda de andra vi med velat.. i en dröm hade man ju velat bjuda alla 95 som vi hade med och att de hade kunnat komma men de fanns en gräns och då ficka man kompromissa och ta vissa beslut. Men nu tror jag pga att så "många" tacka nej iallfall kunnat erbjuda alla de 95 vi hade med från början en plats på vårt bröllop att dela vår stora dag med oss! 
 
Sen blev det nästa steg...Bestman, Brudtärnor, toastmaster? Vår budget? Liveband/dj, transport, mat, tårta, bar, dekoration, klänning, ringar och massa mer... Ja som ni ser massor av beslut att ta! 
Det får ni följa i nästa wedding inlägg! <3 
 
 
Vad tycker ni om inbjudningskorten ;) ? 
 
 
 
 
 
1 meh.blo.gg:

skriven

Fina inbjudningskort, unika helt klart

2 Susana Sjöholm :

skriven

Snygga 😍

Svar: tack :)
Creativesjohome